Lammgryta

I receptet här är det bara lite currypasta, vilket ger en ganska mild currysmak. Den som vill kan förstås krydda upp grytan med mer curry.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g lammentrecôte
  • 0,5 msk rapsolja
  • 1 gul lök - finhackad
  • 1 msk currypasta
  • 1 burk tomater - krossade
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 300 g zucchini

Tillbehör

  • 1 burk naturell yoghurt - helst turkisk, grekisk, eller matlagningsyoghurt.
  • 4 ris - kokt, portioner

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 3 cm stora bitar. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet på hög värme ca 1 min så att alla bitarna får färg runt om.

  2. Blanda ner den finhackade löken samt currypastan och sänk till medelstark värme. Stek alltsammans ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten och salt. Låt grytan koka utan lock ca 10 min.

  3. Ansa och skär zucchinin i 1 cm stora kuber. Blanda ner dem och låt grytan koka ytterligare ca 5 min.

  4. Servera grytan med ris och en klick naturell yoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!