4.34.34.34.34.3

Snabb och lyxig gourmetmiddag. Här är ett recept på en kryddig lamminnerfilé med en fräsch pistasch - och myntasås.

För 2 personer:

Ingredienser

300 g lamminnerfilé
1 tsk spiskummin, mald 
0,5 tsk kardemumma, stött
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja

Tomatsallad:

2 tomater
1 salladslök
0,5 dl granatäppelkärnor, frysta
2 tsk olivolja
1 tsk citron, pressad
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Pistasch- och myntasås:

1 dl yoghurt, turkisk
1 msk pistaschnötter, utan skal
12 myntablad
1 tsk olivolja
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

2 libabröd
1 dl hummus, med chili
25 g salladsblad, späda

Garnering:

pistaschnötter
myntablad

20 minuter

Kryddig lammfilé med pistasch-och myntasås – gör så här:

  1. Blanda spiskummin, kardemumma, salt och peppar. Gnid in köttet med kryddblandningen. Stek köttet runt om i olja ca 12 min, tills köttets innertemperatur är 56°. Låt köttet vila ca 5 min.
  2. Tomatsallad: Skär tomaterna i grova bitar. Ansa och strimla salladslöken. Blanda tomater, lök, granatäppelkärnor, olja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
  3. Pistasch– och myntasås: Hacka nötterna. Finstrimla myntabladen. Blanda yoghurten med nötter, mynta och olja. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär köttet i skivor. Servera med de olika tillbehören och garnera med pistaschnötter och mynta.