33333

Färskpotatissalladen kan varieras med andra grönsaker, till exempel morötter, kålrabbi och fänkål.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g lammfärs
1 msk vatten
1 msk citron, pressad
1 tsk spiskummin, mald
1 tsk salt
1 msk olivolja

Sallad:

600 g färskpotatis
300 g blomkål
1 rödlök
3 msk citron, pressad
1 tsk salt
1 msk persilja, hackad

30 minuter

Lammfärsspett och färskpotatissallad – gör så här:

 

  1. Skrubba och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Bryt blomkålen i buketter och låt den koka med potatisen när ca 5 min återstår av koktiden. Låt potatis och blomkål rinna av och svalna.
  2. Skala och skiva löken. Blanda potatis, blomkål och lök med citronsaft, salt och persilja. Låt marinera ca 15 min.
  3. Blanda färsen med vatten, citronsaft, spiskummin och salt. Fördela färsen på 8 grillspett. Stek dem runt om i olja ca 8 min.
  4. Servera färsspetten med potatissalladen.
Fler recept med: Huvudrätter - varmrätter, Lamm