Lammfärsspett och färskpotatissallad

Färskpotatissalladen kan varieras med andra grönsaker, till exempel morötter, kålrabbi och fänkål.
Mattias Larsson
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 1 msk vatten
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja

Sallad

  • 600 g färskpotatis
  • 300 g blomkål
  • 1 rödlök
  • 3 msk citron - pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 msk persilja - hackad

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Bryt blomkålen i buketter och låt den koka med potatisen när ca 5 min återstår av koktiden. Låt potatis och blomkål rinna av och svalna.

  2. Skala och skiva löken. Blanda potatis, blomkål och lök med citronsaft, salt och persilja. Låt marinera ca 15 min.

  3. Blanda färsen med vatten, citronsaft, spiskummin och salt. Fördela färsen på 8 grillspett. Stek dem runt om i olja ca 8 min.

  4. Servera färsspetten med potatissalladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!