3.33.33.33.33.3

Lammfärsspett med butternutpumpa och ingefärsraita är en god rätt från grillen. Naanbröd finns färdiga att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g
lammfärs
1 röd chili, t ex spansk peppar
0,5 dl russin
0,5 dl mango chutney
1 tsk spiskummin, mald
1 + 0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 butternutpumpa
1 msk rapsolja

Ingefärsraita:

2 dl yoghurt, turkisk
1 dl mynta, hackad
2 msk ingefära, riven
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

naanbröd

20 minuter + tid på grillen

Lammfärsspett med butternutpumpa och ingefärsraita – gör så här:

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda färsen med chili, russin och mango chutney. Krydda med spiskummin, 1 tsk salt och peppar. Dela färsen i 8 bitar och forma dem kring blötlagda trägrillspett.
  2. Kärna ur och skär butternutpumpan i klyftor. Blanda dem med olja och 1/2 tsk salt.
  3. Raita: Blanda yoghurten med mynta och ingefära. Krydda med salt och peppar.
  4. Grilla spetten runt om indirekt ca 8 min. Grilla butternutpumpan direkt ca 3 min på varje sida. Värm naanbröden direkt ca 1 minut på varje sida.
  5. Servera lammfärsspetten med butternutpumpa, raita och naanbröd.