Lammfärsspett med butternutpumpa och ingefärsraita
Ingredienser
- 500 g lammfärs
- 1 röd chili - t ex spansk peppar
- 0,5 dl russin
- 0,5 dl mango chutney
- 1 tsk spiskummin - mald
- 1 tsk salt - + 0,5 tsk
- 2 krm svartpeppar - nymald
- 1 butternutpumpa
- 1 msk rapsolja
Ingefärsraita
- 2 dl yoghurt - turkisk
- 1 dl mynta - hackad
- 2 msk ingefära - riven
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Tillbehör
- naanbröd
Gör så här
-
Kärna ur och finhacka chilin. Blanda färsen med chili, russin och mango chutney. Krydda med spiskummin, 1 tsk salt och peppar. Dela färsen i 8 bitar och forma dem kring blötlagda trägrillspett.
-
Kärna ur och skär butternutpumpan i klyftor. Blanda dem med olja och 1/2 tsk salt.
-
Raita: Blanda yoghurten med mynta och ingefära. Krydda med salt och peppar.
-
Grilla spetten runt om indirekt ca 8 min. Grilla butternutpumpan direkt ca 3 min på varje sida. Värm naanbröden direkt ca 1 minut på varje sida.
-
Servera lammfärsspetten med butternutpumpa, raita och naanbröd.