00000

Att göra spett är inte nödvändigt. Det går lika bra att rulla vanliga köttbullar och steka i ugnen. Det är bara stektiden, som kan bli lite kortare om köttbullarna blir små.

För 2 personer

Ingredienser

Till färsspetten

250 g lammfärs
1 gul lök, finhackad
2 krm salt
2 krm svartpeppar
2 krm mald koriander
1 krm spiskummin
4 smala grillspett

Bulgursallad

3 dl vatten
1,5 dl bulgur
2 tomater, (250 g)
1 röd lök
0,5 dl bladpersilja, finhackad
2 msk myntablad
2 krm svartpeppar
2 krm salt
1 msk pressad citron
0,5 msk olivolja

Tillbehör

80 g fetaost

Lammfärsspett med bulgursallad

 

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda färsen med finhackad lök, salt, peppar, koriander och spiskummin. Dela färsen i 4 lika stora bitar och forma runt varsitt spett till ca 2 cm tjocka korvar.
2. Lägg dem i en ugnssäker form och stek i ugnen ca 15 min.
Vänd spetten en gång efter halva tiden.
3. Bulgursallad: Koka upp vatten och häll i bulgurgrynen.
Låt sjuda under lock ca 15 min. Ställ dem att svalna.
4. Tärna tomaterna och blanda dem i en skål med finhackad röd lök, persilja, mynta, peppar, salt, citron och olja. Blanda ner de kokta bulgurgrynen.
5. Servera lammfärsspetten med bulgursallad och tärnad fetaost.