Lammfärsspett med aprikos och kanel

Det går att utesluta citron och svartpeppar från avokadosåsen om man vill ha en mild variant som uppskattas av barnen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 800 g lammfärs
  • 1 lök - gul
  • 10 aprikoser - torkade
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 tsk citron - pressad
  • 1 tsk koriander - mald
  • 1 tsk kanel - mald
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk råsocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 ägg

Pensling

  • 2 msk kinesisk soja

Sås

  • 2 avokador
  • 1 msk citron - eller grapefrukt pressad
  • 4 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • papaya - torkad
  • mâchesallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Lägg träspett i kallt vatten. Skala och finhacka löken. Skär aprikoserna i små tärningar. Blanda samman färsen och forma ca 20 avlånga biffar och trä upp dem på grillspetten.

  2. Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper och pensla med soja. Stek mitt i ugnen ca 12 min.

  3. Halvera, kärna ur och gröp ur avokadorna. Mixa avokado och citrussaft. Blanda med creme fraiche och smaka av med salt och peppar.

  4. Servera spetten med avokadosåsen och hackad, torkad papaya blandad med mâchesallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!