Lammfärslimpa med apelsin- och morotspuré

Den sötsyrliga smaken på morotspurén passar perfekt till lammfärsen.
Elisabeth Johansson
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 g lammfärs
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 1,5 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 200 g skogschampinjoner
  • 2 msk smör

Puré

  • 500 g morötter
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 1 msk apelsin - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk timjan - hackad

Tillbehör

  • 600 g potatis - kokt

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda färsen med crème fraiche och 1 1/2 salt. Forma färsen till en smal, lång limpa och lägg den på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 20-25 min, tills den är genomstekt.

  2. Skala och koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten. Låt morötterna rinna av och mixa dem med mixerstav. Rör i crème fraiche och smaka av med apelsinsaft och salt. Blanda i timjanen.

  3. Ansa och halvera champinjonerna. Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt.

  4. Servera lammfärslimpan i skivor, med morotspuré, champinjoner och potatis. Garnera med timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!