00000

Den sötsyrliga smaken på morotspurén passar perfekt till lammfärsen.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g lammfärs
1 dl lätt crème fraiche
1,5 + 0,5 tsk salt
200 g skogschampinjoner
2 msk smör

Puré:

500 g morötter
1 dl lätt crème fraiche
1 msk apelsin, pressad
0,5 tsk salt
1 msk timjan, hackad

Tillbehör:

600 g potatis, kokt

Garnering:

timjan

20 minuter + 20 minuter i ugn

Lammfärslimpa med apelsin- och morotspuré – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda färsen med crème fraiche och 1 1/2 salt. Forma färsen till en smal, lång limpa och lägg den på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 20-25 min, tills den är genomstekt.
  2. Skala och koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten. Låt morötterna rinna av och mixa dem med mixerstav. Rör i crème fraiche och smaka av med apelsinsaft och salt. Blanda i timjanen.
  3. Ansa och halvera champinjonerna. Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt.
  4. Servera lammfärslimpan i skivor, med morotspuré, champinjoner och potatis. Garnera med timjan.