Lammfärskebab med tillbehör

Massor av smak, saftighet och olika konsistenser.

40 min

Lammfärskebab med tillbehör

 

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda med färs och tomater.

2. Hacka bladpersilja och mynta, rör ner det i färsen med alla kryddor.

3. Fukta händerna och forma smeten till platta avlånga rullar. Stek dem på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta.

4. Tomatsallad: Skär tomaterna i klyftor. Skala och finhacka löken. Vispa ihop olja, vinäger, honung, salt och peppar. Vänd ner tomat, lök och persilja.

5. Tsatsiki: Halvera gurkan och gröp ut kärnorna. Riv gurkan grovt och lägg i ett durkslag. Pressa ut så mycket vätska som möjligt. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop yoghurt, vinäger, salt och peppar och blanda med gurkriv och vitlök. Ringla över olja.

6. Stek tortillabröden i smör och skär dem i långa snibbar. Lägg upp lammfärskebaber, tomatsallad, tsatsiki och tortillasnibbar.

Recept från