Lammfärsgryta med spiskummin

Recept på lammfärsgryta med couscous. Spiskummin med sin speciella smak ger grytan karaktär. Gör gärna grytan i dubbel sats, den passar perfekt i matlådan.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 2 tsk olivolja
  • 0,5 tsk spiskummin - mald
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 katrinplommon - urkärnade
  • 1,5 dl ajvar relish
  • 1 dl vatten

Tillbehör

  • 3 dl couscous

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i färsen och finfördela den. Tillsätt spiskummin, salt och peppar och fräs ca 3 min.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla katrinplommonen. Blanda ner lök, vitlök och katrinplommon i stekpannan. Stek ytterligare ca 2 min under omrörning.

  3. Blanda ner ajvar och vatten. Låt  puttra ca 10 min. Servera grytan med couscous.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!