Lammfärsfyllda paprikor

Den smakrika lamm- och couscousröran är också god att äta med grillade grönsaker. Gör gärna en stor sats och spara i frysen.

1. Dela, kärna ur och koka paprikorna i lättsaltat vatten ca 5 min.
Ta upp dem och låt rinna av.
2. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och finstrimla purjolöken. Stek lök och färs i smör i en stekpanna 3-4 min. Strö på ingefära, kanel, kryddnejlika, salt och peppar.
Tillsätt vitlök och purjolök och stek ytterligare ca 1 minut.
3. Koka couscousen i enbart vatten utan olja, följ för övrigt anvisningarna på förpackningen. Blanda färsen med couscous och russin. Fördela fyllningen i paprikorna och strö på mandel.
Stek dem mitt i ugnen ca 15 minuter.
4. Servera paprikorna med matlagningsyoghurt.

Recept från