Lammfärsfrikadeller med spagetti och tomatsås

Rätten är inspirerad av marockansk matlagning där man just använder mycket lamm och spiskummin. Det är viktigt att du tar spiskummin och inte förväxlar den med vår vanliga kummin. När man fräser spiskumminen kommer doften och smaken fram.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 - 500 g spaghetti

Tomatsåsen

  • 1,5 tsk spiskummin - hel
  • 1 lök - gul, finhackad
  • 2 vitlök - klyftor, hackade
  • 3 msk olivolja - till stekning
  • 2 burkar tomater - hela, på burk (à 400 g)
  • 3 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk strösocker
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Lammfärsfrikadeller

  • 400 g lammfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Till servering

  • ev parmesan

Gör så här

  1. Fräs spiskummin, lök och vitlök i olivolja i en rymlig kastrull.

  2. Häll i tomaterna och tillsätt vatten, tomatpuré, strösocker, salt och svartpeppar. Låt småkoka på svag värme ca 15 minuter. Mosa tomaterna något med en gaffel.

  3. Frikadeller: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt det svälla något. Blanda i lammfärs, ägg samt salt och peppar.

  4. Rulla färsen till ca 30 små runda bollar och lägg försiktigt ner dem i den varma tomatsåsen. Låt koka på svag värme ca 7 minuter eller tills frikadellerna är genomkokta.

  5. Koka spaghettin enligt anvisningen på paketet. Blanda spaghettin med tomatsåsen och frikadellerna eller servera spaghettin separat. Servera gärna en god parmesanost till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!