4.94.94.94.94.9

Recept på lammfärsfrikadeller i tomatsås. Färska svenska tomater i en mustig sås med lammfrikadeller. Välj gärna olika tomatsorter och färger i såsen.

För 4 personer

Ingredienser

Lammfärsfrikadeller i tomatsås

500 g lammfärs
8 tomater
1 liten gul lök
1 msk tomatpuré
2 tsk strösocker
2 tsk salt
3 krm nymald svartpeppar
1 kruka oregano

Tillbehör

300 g pasta
150 g babyspenat
40 g parmesanost

30 min

Lammfärsfrikadeller i tomatsås – gör så här:

  1. Skär 5 tomater i bitar och mixa dem med mixerstav. Skala och finhacka löken. Lägg löken i en kastrull och häll på de mixade tomaterna. Tillsätt tomatpuré,  socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt såsen koka utan lock ca 15 min.
  2. Koka pastan. Blanda färsen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma den till runda bullar. Lägg bullarna i såsen och sjud utan lock ca 5 min.
  3. Tärna 3 tomater. Hacka hälften av oreganon. Blanda ner tomattärningar och oregano i såsen.
  4. Servera frikadellerna med kokt pasta blandad med spenat och grovriven parmesanost. Garnera med den sparade oreganon.