Lammfärsfrikadeller i tomatsås

Recept på lammfärsfrikadeller i tomatsås. Färska svenska tomater i en mustig sås med lammfrikadeller. Välj gärna olika tomatsorter och färger i såsen.

Lammfärsfrikadeller i tomatsås

  • 500 g lammfärs
  • 8 tomater
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruka oregano

Tillbehör

  • 300 g pasta
  • 150 g babyspenat
  • 40 g parmesan

Gör så här

  1. Skär 5 tomater i bitar och mixa dem med mixerstav. Skala och finhacka löken. Lägg löken i en kastrull och häll på de mixade tomaterna. Tillsätt tomatpuré,  socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt såsen koka utan lock ca 15 min.

  2. Koka pastan. Blanda färsen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma den till runda bullar. Lägg bullarna i såsen och sjud utan lock ca 5 min.

  3. Tärna 3 tomater. Hacka hälften av oreganon. Blanda ner tomattärningar och oregano i såsen.

  4. Servera frikadellerna med kokt pasta blandad med spenat och grovriven parmesanost. Garnera med den sparade oreganon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!