I annonssamarbete med SöNDAG

Saftiga lammfärsburgare som kan förberedas fram till gratineringen, praktiskt och lätt till många.

För 10 portioner

Ingredienser

1,3 kg lammfärs
1 gul lök stor
4-5 vitlöksklyftor
salt och nymalen peppar
3 äggulor
smör till stekning

Sötpotatisen:

5 sötpotatisar
2 röda lökar
3 msk olivolja
rosmarin två repade kvistar
salt och nymalen svartpeppar

Till gratinering och servering:

10 chévre i skivor
1,5 dl flytande honung
sallad

Lammfärsburgare med chèvre och sötpotatis

 

1. Börja med sötpotatisen. Skala och skär den och löken i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Rör om och blanda ner rosmarin. Smaka av med salt och peppar.

2. Ställ in i 200° varm ugn och baka i ca 35 minuter.

3. Finhacka löken och pressa vitlöken till biffarna. Blanda samman med färsen och smaka av med salt och peppar. Rör ner äggulorna och blanda väl.

4. Forma 10 biffar. Hetta upp en panna med smör och stek biffarna gyllene på båda sidor, ca 5 minuter per sida.

5. Lägg över biffarna i en ugnsfast form. Placera en skiva chèvre på varje biff och gratinera i ugn på 200° i ca 8-9 minuter. Ringla över lite honung och servera med sötpotatisen och sallad.