00000

Kryddiga spett av lammfärs. Själva spetten är kraftigastjälkar av rosmarin.

För 12 tapas

Ingredienser

Lammfärsbullar på rosmarinspett

500 g lammfärs
1/2 dl finhackad persilja
1 vitlöksklyfta
2 äggulor
2 tsk mald spiskummin
2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk smör
12 grova rosmarinstjälkar

Tillbehör

1 citron

15 min

1. Blanda färsen med persilja, pressad vitlök, äggulor och kryddor. Forma till avlånga köttbullar.

2. Bryn köttbullarna runt om i smör i en stekpanna. Sänk värmen och låt eftersteka 3–4 min, tills de är genomstekta.

3. Stick in en rosmarinstjälk i varje bulle och lägg upp på ett fat. 

4. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i klyftor och grilla dem hastigt runt om. Lägg citronklyftorna på fatet och servera.