00000

Vanliga, frysta ärter höjs flera snäpp med lite smör och hackad dill.

För 4 person(er)

Ingredienser

Lammfärsbullar:

0,5 lök, gul
400 g lammfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 dl bladpersilja, hackad
0,5 kruka basilika, 4 msk hackad
1 msk smör till stekning

Blomkålspuré:

1 blomkålshuvud, litet, 400 g
1 vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche
2 krm salt

Ärter i dill:

100 g ärter, frysta, tinade
1 msk smör
2 msk dill, hackad

1. Skala och finhacka löken. Blanda alla ingredienser till lammfärsbullarna väl i en bunke.
2. Forma färssmeten till köttbullar och stek dem ca 5 min i stekpanna i smöret.
3. Ansa blomkålen och dela den i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Koka blomkål, lök och vitlök ca 10 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa blomkålsblandningen med crème fraiche till en slät puré. Smaka av med salt.
4. Värm ärterna i smöret. Tillsätt dill och servera genast med lammfärsbullarna och blomkålspurén.