1. Skala och finhacka löken. Blanda alla ingredienser till lammfärsbullarna väl i en bunke.
2. Forma färssmeten till köttbullar och stek dem ca 5 min i stekpanna i smöret.
3. Ansa blomkålen och dela den i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Koka blomkål, lök och vitlök ca 10 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa blomkålsblandningen med crème fraiche till en slät puré. Smaka av med salt.
4. Värm ärterna i smöret. Tillsätt dill och servera genast med lammfärsbullarna och blomkålspurén.
Lammfärsbullar med örter, blomkålspuré och ärter i dill
Vanliga, frysta ärter höjs flera snäpp med lite smör och hackad dill.
För 4 person(er)
Ingredienser
Lammfärsbullar:
0,5 | lök, gul |
400 g | lammfärs |
1 | ägg |
1 tsk | salt |
2 krm | svartpeppar, nymald |
1 dl | bladpersilja, hackad |
0,5 kruka | basilika, 4 msk hackad |
1 msk | smör till stekning |
Blomkålspuré:
1 | blomkålshuvud, litet, 400 g |
1 | vitlöksklyfta |
1 dl | crème fraiche |
2 krm | salt |
Ärter i dill:
100 g | ärter, frysta, tinade |
1 msk | smör |
2 msk | dill, hackad |