Lammfärsbullar med örter, blomkålspuré och ärter i dill
Lammfärsbullar
- 0,5 lök - gul
- 400 g lammfärs
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
- 1 dl bladpersilja - hackad
- 0,5 kruka basilika - 4 msk hackad
- 1 msk smör - till stekning
Blomkålspuré
- 1 blomkålshuvud - litet, 400 g
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl crème fraiche
- 2 krm salt
Ärter i dill
- 100 g ärtor - frysta, tinade
- 1 msk smör
- 2 msk dill - hackad
Gör så här
-
Skala och finhacka löken. Blanda alla ingredienser till lammfärsbullarna väl i en bunke.
-
Forma färssmeten till köttbullar och stek dem ca 5 min i stekpanna i smöret.
-
Ansa blomkålen och dela den i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Koka blomkål, lök och vitlök ca 10 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa blomkålsblandningen med crème fraiche till en slät puré. Smaka av med salt.
-
Värm ärterna i smöret. Tillsätt dill och servera genast med lammfärsbullarna och blomkålspurén.