Lammfärsbullar med örter, blomkålspuré och ärter i dill

Vanliga, frysta ärter höjs flera snäpp med lite smör och hackad dill.
Allt om Mat

Lammfärsbullar

  • 0,5 lök - gul
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl bladpersilja - hackad
  • 0,5 kruka basilika - 4 msk hackad
  • 1 msk smör - till stekning

Blomkålspuré

  • 1 blomkålshuvud - litet, 400 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 krm salt

Ärter i dill

  • 100 g ärtor - frysta, tinade
  • 1 msk smör
  • 2 msk dill - hackad

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Blanda alla ingredienser till lammfärsbullarna väl i en bunke.

  2. Forma färssmeten till köttbullar och stek dem ca 5 min i stekpanna i smöret.

  3. Ansa blomkålen och dela den i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Koka blomkål, lök och vitlök ca 10 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa blomkålsblandningen med crème fraiche till en slät puré. Smaka av med salt.

  4. Värm ärterna i smöret. Tillsätt dill och servera genast med lammfärsbullarna och blomkålspurén.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!