00000

En rätt som barnen brukar uppskatta, lite tacokänsla över det hela, var och en skapar sin egen rätt av det man själv gillar.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g lammfärs
1 vitlöksklyfta
3 msk vatten
2 msk ajvar relish, (mild)
0,5 msk spiskummin
1 tsk timjan
1 kruka persilja
0,5 citron, finrivet skal
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tsatsiki

0,5 gurka
2 krm salt
2 dl grekisk yoghurt, (10 %)
1 vitlöksklyfta

Tillbehör

4 pitabröd
1 isbergssalladshuvud
2 tomater
0,5 gurka
1 rödlök

Lammfärsbiffar med tsatsiki i pitabröd – gör så här:

  1. Blanda färsen med pressad  vitlök, vatten, ajvar, kryddor, persilja, citronskal, salt och peppar.
  2. Forma färsen till 4 stora biffar. Pensla dem med olja och grilla dem 4-5 min på varje sida i grillpanna.
  3. Tsatsiki: Riv gurkan och lägg den i ett durkslag. Strö på salt. Låt stå ca 10 min. Pressa ut vattnet. Blanda gurkan med yoghurt och pressad vitlök.
  4. Skölj salladen. Skär tomater och gurka i skivor. Skala och skär rödlöken i ringar.
  5. Grilla pitabröden snabbt på båda sidor i grillpanna. Skär ett snitt i pitabröden och fyll dem med sallad, tomater, gurka, rödlök, tsatsiki och lammfärsbiffar.
Fler recept med: Fredagsmat, Lamm, Övrigt, Snittar