00000

Lammfärsen kan ersättas med vanlig nötfärs.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g lammfärs
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
0,5 dl ströbröd
1 ägg
1 msk rosmarin, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Rotfrukter och broccoli

400 g morötter, skalad
400 g palsternacka, skalad
400 g broccoli, ansad i buketter
3 msk olivolja
1 msk honung
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar

Garnering

1 röd chili, finhackad
1 grön chili, finhackad
1 liten gul lök, finhackad
1 knippe färsk rosmarin

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda mjölk, grädde och ströbröd, låt svälla 10 min.
3. Blanda lammfärs, ströbrödsmjölk, ägg, rosmarin och vitlök i en bunke.
4. Smaka av med salt och peppar. Forma 8 biffar, lägg åt sidan så länge.
5. Dela morot och palsternacka i stavar på längden.
6. Lägg rotfrukter och broccoli i en form och häll 2/3 av olivoljan, honung, salta och peppra. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter.
7. Ta sedan ut formen och lägg på lammfärsbiffarna. Fördela chili och lök på biffarna. Fördela rosmarinrosetter över grönsakerna.
Häll över resterande olivolja. Baka i övre delen av ugnen tills biffarna är klara, ca 20 minuter.