Lammfärsbiffar med ljummen svampsallad

Salvia och svamp är utmärkta smakkompisar. Rosmarin är en annan svampvän.
Allt om Mat

Biffarna

  • 600 g lammfärs
  • 2 ägg
  • 1 dl ajvar relish - stark
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör

Salladen

  • 150 g champinjoner
  • 10 salviablad
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 tomater
  • 50 g rucolasallad
  • 8 salviablad

Tilbehör

  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda färs med ägg, 1/3 av ajvar relishen, salt och peppar. Forma till fasta biffar och bryn dem hastigt på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg dem i en form och stek färdiga mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Skär champinjonerna i klyftor och strimla salvian fint. Stek i smör tills svampen får färg. Smaka av med salt och peppar.

  3. Klyfta tomaterna och blanda med svamp, rucola och salviablad.

  4. Servera biffarna med resterande ajvar relish och svampsalladen. Droppa över lite olivolja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!