45 minuter
Lammfärsbiffar med karamelliserad kålrot och potatisgratäng – gör så här:
- Gratäng: Sätt ugnen på 250°. Skala och skiva potatis, palsternacka och jordärtskockor.
- Koka upp grädde och mjölk i en vid kastrull. Lägg i rotfrukterna och sjud ca 20 min, tills de är mjuka med ett lätt tuggmotstånd. Krydda med salt.
- Häll i en ugnssäker form och gratinera mitt i ugnen ca 10 min, tills gratängen fått fin färg.
- Biffar: Skala och finhacka vitlöken. Blanda samtliga ingredienser till färsbiffarna och krydda med salt och svartpeppar. Forma till åtta biffar.
- Stek biffarna i olja tills de fått fin färg och är genomstekta.
- Kålrot: Skala och skär kålroten i cm-stora tärningar. Stek dem i smör tillsammans med sockret. Fortsätt att steka tills sockret börjat karamelliseras. Häll på vinägern och låt den koka in 2–3 min. Krydda med salt.
- Lägg upp färsbiffarna på fat och lägg på kålroten. Garnera med smörgåskrasse. Servera med gratängen.