Lammfärsbiffar i zucchini- och tomatragu med kikärtsris

Lammfärsbiffar i zucchini- och tomatragu med kikärtsris är saftiga biffar smaksatta med ­persilja som får sjuda i en mustig grönsakssås.
Jennie Benjaminsson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 kruka bladpersilja
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 zucchini - (350 g)
  • 1 burk tomatsås - basmatiris färdig (ca 400 g)
  • 3 dl vatten
  • 1 burk kikärter - (400 g)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Finhacka persiljan. Blanda hälften av löken och persiljan med lammfärs, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till åtta jämnstora biffar.

  2. Hetta upp 1 msk olja i en traktörpanna och bryn biffarna på medelvärme ca 2 min på varje sida. Skiva zucchinin och lägg i tillsammans med resterande lök, tomatsås och 3 dl vatten. Låt grytan sjuda under lock ca 15 min.

  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt sköljda kikärter när ca 5 min återstår av koktiden. Blanda i hackad persilja och servera kikärtsriset till lammfärsbiffarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!