55555

Lammfärsbiffar i zucchini- och tomatragu med kikärtsris är saftiga biffar smaksatta med ­persilja som får sjuda i en mustig grönsakssås.

För 4 personer:

Ingredienser

1 gul lök
1 kruka bladpersilja
500 g lammfärs
1 ägg
1 zucchini, (350 g)
1 burk tomatsås ­basmatiris, färdig (ca 400 g)
3 dl
1 burk kikärter, (400 g)
olivolja, salt, nymald ­svartpeppar

30 minuter

Lammfärsbiffar i zucchini- och tomatragu med kikärtsris – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Finhacka persiljan. Blanda hälften av löken och persiljan med lammfärs, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till åtta jämnstora biffar.
  2. Hetta upp 1 msk olja i en traktörpanna och bryn biffarna på medelvärme ca 2 min på varje sida. Skiva zucchinin och lägg i tillsammans med resterande lök, tomatsås och 3 dl vatten. Låt grytan sjuda under lock ca 15 min.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt sköljda kikärter när ca 5 min återstår av koktiden. Blanda i hackad persilja och servera kikärtsriset till lammfärsbiffarna.