20 minuter + 20 minuter i ugn
Lammfärsbiff med ljummen ärtsallad – gör så här:
- Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
- Skala och skär morötterna i bitar lite på snedden. Ansa och skär sellerin i bitar. Fräs morötter och selleri i 1 msk olja ca 5 min. Blanda i ärterna och krydda med 1/2 tsk salt.
- Blanda lammfärsen med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 4 biffar.
- Grilla biffarna ca 5 min på varje sida.
- Blanda lätt crème fraichen med senap och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
- Blanda potatisen med grönsaksfräset och servera med lammfärsbiff och sås.