00000

Senapen som är smaksatt med röd paprika och vitlök passar mycket bra till lamm. 

För 4 personer:

Ingredienser

500 g lammfärs
500 g potatisar, små
1 + 1 msk olivolja
1 + 0,5 + 1 tsk salt, + 2 krm
3 morötter, (300 g)
1 stjälk selleri
300 g gröna ärter, frysta
2 dl lätt crème fraiche
3 msk dijonsenap, provensalsk
1 + 1 krm svartpeppar, nymald

20 minuter + 20 minuter i ugn

Lammfärsbiff med ljummen ärtsallad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Skala och skär morötterna i bitar lite på snedden. Ansa och skär sellerin i bitar. Fräs morötter och selleri i 1 msk olja ca 5 min. Blanda i ärterna och krydda med 1/2 tsk salt.
  3. Blanda lammfärsen med  1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 4 biffar.
  4. Grilla biffarna ca 5 min på varje sida.
  5. Blanda lätt crème fraichen med senap och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  6. Blanda potatisen med grönsaksfräset och servera med lammfärsbiff och sås.
Fler recept med: Huvudrätter - varmrätter, Lamm