00000

Senapen som är smaksatt med röd paprika och vitlök passar mycket bra till lamm. 

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g potatisar, små
1 msk olivolja, + 1 msk olivolja
1 tsk salt, + 0,5 tsk + 1 tsk + 2krm salt
3 morötter, (300 g)
1 selleri, stjälk
300 g gröna ärter, frysta
500 g lammfärs
2 dl mini fraiche
3 msk dijonsenap, provensalsk
1 krm nymald svartpeppar, + 1 krm

1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
2. Skala och skär morötterna i bitar lite på snedden. Ansa och skär sellerin i bitar. Fräs morötter och selleri i 1 msk olja ca 5 min. Blanda i ärterna och krydda med 1/2 tsk salt.
3. Blanda lammfärsen med  1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 4 biffar.
4. Grilla biffarna ca 5 min per sida.
5. Blanda mini fraichen med senap och smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.
6. Blanda potatisen med grönsaksfräset och servera med lammfärsbiff och sås.