Lammfärsbiff med ljummen ärtsallad

Senapen som är smaksatt med röd paprika och vitlök passar mycket bra till lamm.
Christian Fredriksson
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g potatisar - små
  • 1 msk olivolja - + 1 msk
  • 1 tsk salt - + 2 krm + 0,5 + 1 tsk
  • 3 morötter - (300 g)
  • 1 stjälk selleri
  • 300 g gröna ärter - frysta
  • 500 g lammfärs
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 3 msk dijonsenap - provensalsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Skala och skär morötterna i bitar lite på snedden. Ansa och skär sellerin i bitar. Fräs morötter och selleri i 1 msk olja ca 5 min. Blanda i ärterna och krydda med 1/2 tsk salt.

  3. Blanda lammfärsen med  1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 4 biffar.

  4. Grilla biffarna ca 5 min på varje sida.

  5. Blanda lätt crème fraichen med senap och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  6. Blanda potatisen med grönsaksfräset och servera med lammfärsbiff och sås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!