00000

Saftiga lammfärsbiffar med smak av citron. Servera färsbiffarna med tomatcouscous och en klick matlagningsyoghurt.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g lammfärs
0,5 msk potatismjöl
3 msk lättmjölk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
0,5 tsk citronskal rivet
1 tsk smör

Tomatcouscous

2 dl vatten
1,5 msk tomatpuré
2 dl couscous
1 tsk salt
0,5 squash
2 tomater färska
1 tsk olivolja
1 vitlök klyfta, pressad
1 msk tomater finhackade, soltorkade

Servering

2 msk matlagningsyoghurt

Lammfärs med tomatcouscous – gör så här:

  1. Blanda färsen med potatismjöl, mjölk, salt, peppar och citronskal.
    Forma 2 stora biffar. Stek dem i smör ca 3 min på varje sida. Lyft upp biffarna.
  2. Koka upp vatten blandat med tomatpuré. Tillsätt couscous och salt. Låt stå för att svälla ca 5 min.
  3. Skär squashen i tärningar och tomaterna i klyftor. Stek squashen i olja i stekpannan 2-3 min. Vänd ner tomaterna och låt dem bli varma. Rör om och tillsätt vitlök, soltorkade tomater och couscous.
  4. Servera färsbiffarna med couscous och en klick matlagningsyoghurt.