Lammfärs med fetaost och purjo

Det här är en riktigt snabblagad rätt. Att just ha lammfärs är inget måste. Det går lika bra med vanlig köttfärs, blandfärs eller viltfärs. Egentligen är hela rätten komplett eftersom det är både bönor och rikligt med purjolök i. Den som vill kan ändå servera med kokt ris till exempel.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 msk rapsolja
  • 500 g lammfärs - eller annan färs
  • 2 vitlök - klyftor, finhackade
  • 0,5 citron - rivet skal från
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk kalvfond - koncentrerad
  • 3 msk vatten
  • 1 burk bönor - stora, vita (410 g)
  • 1 - 2 purjolök - (ca 400 g)
  • 200 g fetaost
  • 1 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna. Fräs färsen ca 3 min tillsammans med finhackad vitlök, rivet citronskal och svartpeppar. 2.Tillsätt fond, vatten samt de avrunna bönorna. Småkoka ca 2 minuter.

  2. Ansa, skölj och skär purjolökarna i bitar. Blanda ner dem och låt småkoka ca 1 minut.

  3. Smula ner fetaost och pressa över citronsaft. Servera som det är eller med kokt ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!