00000

Lammfärsbiffarna får en god och mild smak av blandade örter. De passar utmärkt att göra i dubbel sats och ha på lut i frysen.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g lammfärs
2 msk örter, finhackade
1 + 1 tsk salt
0,5 tsk citronpeppar
5 dl bulgur, kokt, eller couscous
20 oliver
80 g salladsblad
100 g grönsaker, grillade, t ex zucchini eller paprika

20 minuter

Lammfärs med bulgursallad – gör så här:

  1. Blanda färs, örter och 1 tsk salt i en bunke. Forma färsen till bullar. Bryn bullarna runt om i en stekpanna med släpplätt-beläggning, ca 5 min. Efterstek bullarna under lock på svag värme ca 5 min. Krydda med peppar.
  2. Blanda bulgur, oliver och salladsblad i en skål. Vänd ner de grillade grönsakerna delade i bitar. Krydda med 1 tsk salt.
  3.  Servera salladen med lammfärsbullarna.