00000

Recept på lammentrecôte med bulgurpuck. Vinet har en mjuk och hög friskhet som matchar lammet och den kryddiga bulgurpucken.

För 4 personer

Ingredienser

600 g lammentrecôte
1 msk smör
1,5 tsk salt (1 tsk + 0,5 tsk)
3 krm nymald svartpeppar (2 krm + 1 krm)
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk tomatpuré
3 dl bulgur
3 dl mynta, persilja och koriander finhackad
0,5 citron pressad saft
0,5 vitlöksklyfta
4 salladslökar
20 plommontomater små
80 g babyspenat (1 påse)
2 msk olivolja fruttato

Servering:

olivolja

Lammentrecôte med bulgurpuck

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150°. Putsa köttet. Bryn det runt om i smöret. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen till 58° innertemperatur ca 20 min.

2. Koka upp vattnet med buljongtärning och tomatpuré. Tillsätt bulgur och låt sjuda under lock ca 11 min. Vänd ner 2 dl av örterna, citronsaft och pressad vitlök. Packa bulgurn i koppar.

3. Strimla salladslöken och halvera tomaterna. Blanda spenaten med lök och tomater. Häll över olivolja och smaksätt med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

4. Skär köttet i skivor. Stjälp upp bulgurn på tallrikar. Servera med kött och sallad. Låt var och en ringla på lite olja vid servering.