00000

Recept på lammentrecôte med bulgurpuck. Vinet har en mjuk och hög friskhet som matchar lammet och den kryddiga bulgurpucken.

För 4 personer

Ingredienser

600 g lammentrecôte
1 msk smör
1 + 0,5 tsk salt
2 + 1 krm svartpeppar, nymald
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk tomatpuré
3 dl bulgur
3 dl mynta, persilja och koriander, finhackad
0,5 citron, pressad saft
0,5 vitlöksklyfta
4 salladslökar
20 plommontomater, små
80 g babyspenat
2 msk olivolja, fruttato

Tillbehör:

olivolja

30 minuter + 20 minuter i ugn

Lammentrecôte med bulgurpuck – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Putsa köttet. Bryn det runt om i smöret. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen till 58° innertemperatur ca 20 min.
  2. Koka upp vattnet med buljongtärning och tomatpuré. Tillsätt bulgur och låt sjuda under lock ca 11 min. Vänd ner 2 dl av örterna, citronsaft och pressad vitlök. Packa bulgurn i koppar.
  3. Strimla salladslöken och halvera tomaterna. Blanda spenaten med lök och tomater. Häll över olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Skär köttet i skivor. Stjälp upp bulgurn på tallrikar. Servera med kött och sallad. Låt var och en ringla på lite olja vid servering.
Fler recept med: Huvudrätter - varmrätter, Lamm