Lammcurry med kryddigt kokossmul

Mustig gryta som blir ännu godare om man lagar den dagen före.
Maria Zihammou

Lammcurry med kryddigt kokossmul

  • 600 g lammstek - benfri
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk kanel - mald
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 dl röda linser
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 kruka koriander

Kokossmul

  • 0,5 kruka koriander
  • 0,5 kruka mynta
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk ingefära - riven
  • 0,5 grön chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 påse kokosflingor - (à 200 g)
  • 1 lime - rivet skal
  • 1 msk lime - pressad
  • 0,5 tsk strösocker
  • 2 krm salt
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i mindre bitar. Skala och skär morötterna i små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Bryn köttet i olja i en gryta. Tillsätt morötter, lök och vitlök och krydda med spiskummin, gurkmeja, kanel, ingefära, paprikapulver och cayennepeppar. Tillsätt tomatpuré och rör om.

  3. Grovhacka tomaterna och blanda ner dem tillsammans med linser, vatten och buljongtärning.

  4. Sjud grytan under lock 30–40 min, tills köttet är riktigt mört.

  5. Smul: Mixa alla ingredienser till grov konsistens. Servera till grytan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!