Lammburgare med peperonidressing

Lammburgare med peperonidressing är en snabblagad vardagsrätt. Dressingen är smaksatt med peperoni, välj den mellanstarka och söta varianten. Peperonin som blir över kan användas till pizza och kebab. Lammfärsen kan bytas ut mot annan färs, t ex formbar vegofärs.
Lammburgare med peperonidressing.
Lammburgare med peperonidressing. Foto: Lina Eriksson/ BMB

Ingredienser

  • 400 g lammfärs - (15 % fett)
  • 400 g rödkål
  • 0,5 burk peperoni - söta, mellanstarka, (à 460 g) Fontana
  • 1 dl yoghurt - grekisk eller turkisk
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk honung - flytande
  • 1 tsk oregano
  • 4 hamburgerbröd
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

  • 500 g potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°, varmluft. Skrubba och halvera potatisen. Blanda den med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Blanda färsen med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma den till 4 burgare. Hyvla rödkålen och blanda med 2 msk vinäger och 2 krm salt. Finhacka 4–5 peperoni. Blanda hacket med yoghurt, majonnäs, honung och oregano.

  3. Stek burgarna gyllenbruna på båda sidor. Värm bröden vid sidan om potatisen i ugnen 2–3 min.

  4. Lägg rödkålssalladen på undre delen av bröden. Lägg på burgarna och toppa med dressing och peperoni. Servera med ugnspotatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!