Lammbollar i tomatsås
Ingredienser
- 400 g lammfärs
- 3 dl couscous - gärna fullkorn
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 kruka oregano
- 2 burkar körsbärstomater - (à 400 g)
- 1 tsk kanel - mald
- strösocker
- salt
- svartpeppar - nymald
Tillbehör
- 2 dl yoghurt - grekisk
Gör så här
-
Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
-
Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda lammfärsen med lök, vitlök, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma färsen till 16 bollar.
-
Hacka hälften av oreganon. Häll tomaterna i en stor stekpanna. Blanda ner den hackade oreganon, kanel, 1/2 msk socker, 1 tsk salt, och 1 krm peppar. Låt koka ihop utan lock ca 5 min. Lägg i lammbollarna och låt sjuda utan lock ca 12 min.
-
Servera lammbollarna med couscous och matyoghurt. Garnera med resterande oregano.