Laksa med kyckling

Recept på laksa med kyckling. ”Laksa” betyder ”soppa”, i både Indonesien och Malaysia. Den kan göras på en mängd sätt men innehåller oftast nudlar. Just det här receptet härstammar från Bogor, som ligger söder om Jakarta. Servera tillbehören i olika skålar och låt alla runt bordet plocka!

 

30 min

Gör så här:

  1. Banka citrongräset. Pressa citronjuicen.
  2. Koka kycklingfiléerna hela i vattnet med citrongräs, citronjuice, limeblad och salt ca 10 min. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan. Spara buljongen.
  3. Koka äggen hårdkokta.
  4. Koka glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Kryddpaste: Skala och skär lök och vitlök grovt. Skölj, kärna ur och skär chilifrukterna grovt. Skala och grovskiva ingefäran.
  6. Mixa lök, vitlök, chili, ingefära, gurkmeja, vitpeppar och nötter till en tjock paste i en matberedare. Fräs pasten i oljan i en panna 2 min.
  7. Tillsätt vatten, buljongtärning, kokos­mjölk och socker till pasten. Låt koka 5 min.
  8. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg upp alla tillbehör i olika skålar och låt alla plocka. Häll över den varma buljongen.

Recept från /LagaLätt