Lakritsmaränger

Stora, härliga maränger som är sega och frasiga på samma gång. Marängerna blir vackert marmorerade med lakritssirapen som rörs ner försiktigt.
Åsa Swanberg
Foto: Åsa Swanberg

Lakritssirap

  • 2 msk vatten
  • 1 msk lakritsgranulat
  • 1,5 dl sirap - mörk

Maränger

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk lakritspulver
  • 1 - 2 msk lakritssirap

Gör så här

  1. Lakritssirap: Häll vattnet i en liten kastrull och lös upp lakritsgranulat i det. Tillsätt sirap och låt det koka upp. Låt sirapen koka i ett par minuter. Ta kastrullen från plattan och låt sirapen kallna.

  2. Sätt ugnen på 125 grader. Blanda äggvita och strösocker i en bunke, gärna i glas eller rostfri. Sätt bunken över en kastrull med kokande vatten och värm upp under vispning med elvisp tills smeten når 55–60 grader. Ta bort skålen från vattenbadet och fortsätt vispa tills marängsmeten har svalnat.

  3. Vänd ner lakritspulver och lakritssirap. Vänd runt slarvigt. Klicka ut smeten till stora maränger på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i ca 40 min. Förvara marängerna torrt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!