För att få svarta kolor kan man tillsätta ett par droppar svart hurhållsfärg i kolasmeten. Förvara kolorna svalt.

För 30 kolor

Ingredienser

Lakritskola med choklad och svart salt

40 g mörk choklad (64-70 %)
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1/2 msk lakritsgranulat (rålakritspulver)
50 g glykos eller flytande honung

Dopping

150 g mörk choklad (64-70 %)
1 tsk svart salt, lavasalt eller flingsalt

40 min + 12 timmar i rumstemperatur

Lakritskola med choklad och svart salt

1. Hacka chokladen. Koka socker, grädde och lakrits på svag värme tills sockret lösts upp. Tillsätt glykos och choklad. Låt koka till 120 grader. Häll kolasmeten i en oljad folieform, ca 15×20 cm, eller i en form klädd med bakplåtspapper. Låt svalna i formen och stå ca 12 timmar i rumstemperatur.

2. Doppning: Hacka chokladen och temperera den, se separat ruta. Skär kolorna i bitar. Doppa kolorna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö några korn salt över varje kola innan chokladen hunnit stelna.