Lakritskola med choklad och svart salt

För att få svarta kolor kan man tillsätta ett par droppar svart hurhållsfärg i kolasmeten. Förvara kolorna svalt.
Elisabeth Johansson

Lakritskola med choklad och svart salt

  • 40 g mörk choklad - mörk (64-70 %)
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 msk lakritsgranulat - (rålakritspulver)
  • 50 g glykos - eller flytande honung

Dopping

  • 150 g mörk choklad - mörk (64-70 %)
  • 1 tsk svart salt - lavasalt eller flingsalt

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka socker, grädde och lakrits på svag värme tills sockret lösts upp. Tillsätt glykos och choklad. Låt koka till 120 grader. Häll kolasmeten i en oljad folieform, ca 15x20 cm, eller i en form klädd med bakplåtspapper. Låt svalna i formen och stå ca 12 timmar i rumstemperatur.

  2. Doppning: Hacka chokladen och temperera den, se separat ruta. Skär kolorna i bitar. Doppa kolorna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö några korn salt över varje kola innan chokladen hunnit stelna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!