Snabbakad och god är denna kaka som Ann gärna bjuder sina kaffesugna gäster på. Kombinationen av citron och lakrits är mycket god och passar utmärkt i kakor, i glass och andra desserter.

För 10 bitar

Ingredienser

75 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk citronskal rivet
4 käck lakritskola

10 min + 30 min i ugn

Lakritskaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl och citronskal.
  3. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klipp Käcken i små bitar och strö dem över smeten.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna på galler.

 

Tips! Vill du göra en festligare variant kan kakan bredas över med lätt vispad grädde, gärna smaksatt med limoncello (citronlikör) eller lite pressad citronsaft.