Lakritsglass med hallon och citronflarn

Lakritsglassen blandas med hallon strax före servering. Lägg upp i portionsglas, servera med citronflarn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 5 dl mellangrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk lakritsessens
  • 200 g hallon
  • 2 msk florsocker

Flarn (ca 18 st)

  • 3 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 3,5 msk vetemjöl
  • 0,5 citron - rivet skal

Gör så här

  1. Blanda äggulor, grädde och socker i en kastrull. Sjud blandningen under vispning tills den tjocknat. Ta kastrullen åt sidan och blanda i lakritsessensen. Låt kallna.

  2. Frys blandningen i glassmaskin.

  3. Citronflarn: Sätt ugnen på 150°. Smält smöret och blanda med socker, mjöl och citronskal. Rör till en jämn smet.

  4. Fyll smeten i en spritspåse utan tyll. Spritsa ut smeten i tunna längder på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Lossa flarnen försiktigt och låt dem kallna plant.

  5. Blanda hallon och florsocker. Rör ner hallonen i glassen. Servera genast med citronflarn till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!