Lakritsbrûlée med hallon  

Lakritsbrûlée med hallon har en mild fin lakritssmak. I välsorterade livsmedelsbutiker och på nätet hittar du lakritspulver.  
Erik Hammar
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm flingsalt
  • 5 äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 tsk lakritspulver - t ex Haupt
  • 0,75 dl rårössocker

Topping

  • hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka upp grädde, mjölk, vaniljpulver och salt. Rör ihop äggulor och strösocker. Vispa inte för mycket, då bildas det luftbubblor.

  2. Häll gräddmjölken över äggulorna under omrörning. Tillsätt lakritspulvret. Häll smeten i sex formar, à 1 dl, ställda i en större ugnsform. Koka upp vatten och häll det i ugnsformen.

  3. Ställ formen mitt i ugnen, grädda ca 40 min. Lyft brûléerna ur vattenbadet. Låt kallna.

  4. Strö rårörsocker på brûléerna och bränn dem med en brännare så att sockret smälter och får fin färg. Toppa med hallon och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!