4.84.84.84.84.8

Lakritsbrûlée med hallon har en mild fin lakritssmak. I välsorterade livsmedelsbutiker och på nätet hittar du lakritspulver.  

För 6 personer:

Ingredienser

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 krm vaniljpulver
1 krm flingsalt
5 äggulor
0,75 dl strösocker
2 tsk lakritspulver, t ex Haupt
0,75 dl rårörsocker

Topping:

hallon

20 minuter + 40 minuter i ugn

Lakritsbrûlée – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka upp grädde, mjölk, vaniljpulver och salt. Rör ihop äggulor och strösocker. Vispa inte för mycket, då bildas det luftbubblor.
  2. Häll gräddmjölken över äggulorna under omrörning. Tillsätt lakritspulvret. Häll smeten i sex formar, à 1 dl, ställda i en större ugnsform. Koka upp vatten och häll det i ugnsformen.
  3. Ställ formen mitt i ugnen, grädda ca 40 min. Lyft brûléerna ur vattenbadet. Låt kallna.
  4. Strö rårörsocker på brûléerna och bränn dem med en brännare så att sockret smälter och får fin färg. Toppa med hallon och servera.

 

Fler recept med: Efterrätt och dessert