Laisalidens klassiska hjortroncheesecake

Helt perfekt avvägning mellan sötma och syra, krämighet och knaprighet.

30 min + 4 timmar i frys

1. Krossa kexen till ett fint smul. Smält smöret och blanda det med kexen. Tryck ut smulorna i bottnen på en avlång bakform, ca 1 1 /2 liter, klädd med bakplåtspapper. Ställ in formen i kylen medan ostmassan görs.

2. Vispa ost och socker till en jämn smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden och rör ner den i ostsmeten. Tillsätt vaniljsockret.

3. Mixa hjortronen med mixerstav och blanda ner dem i ostsmeten. Häll smeten i formen och ställ den i frysen ca timmar.

4. Ta fram och låt cheesecaken stå i rumstemperatur ca  min. Blanda
hjortron och socker. Skär cheesecaken i bitar. Spritsa balsamico på tallrikar och lägg på kakbitarna. Toppa med hjortronen och klicka på grädden. Garnera med kakao och citronmeliss.

Recept från