Lagerbladsglass med rårörda lingon och kardemummarulle

Färska lagerblad ger en spännande smak till vaniljglassen. Lagerbladssmaken ska bara anas och väcka nyfikenhet.

Lagerbladsglass med rårörda lingon och kardemummarulle

1. Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda mjölk, grädde, vaniljstång, vaniljfrön och lagerblad i en kastrull. Låt koka upp.
2. Vispa socker och äggulor vitt och pösigt. Tillsätt den varma gräddblandningen. Låt svalna. Ställ in i kylen och låt smeten mogna 6-8 timmar.
3. Sila smeten och kör i glassmaskin. Lägg över i en burk med lock och förvara i frysen minst 4 timmar före servering.
4. Rårörda lingon: Rör lingonen med socker tills sockret löst sig.
5. Kardemummarullar: Sätt ugnen på 200°. Halvtina vårrullearken. Lägg ut dem på arbetsbänken, dela varje ark i 4 lika stora kvadrater. Rulla ihop och pensla med smält smör. Strö på kardemumma och socker.
6. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5-6 min.
7. Servera glassen med rårörda lingon och kardemummarullar.

Recept från