Lagerbladsglass med rårörda lingon och kardemummarulle

Vinterdessert! Färska lagerblad ger en spännande smak till vaniljglassen. Lagerbladssmaken ska bara anas och väcka nyfikenhet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 vaniljstång
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 - 5 lagerblad - färska
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor

Rårörda lingon

  • 2 dl lingon - frysta
  • 1 dl strösocker

Kardemummarulle

  • 2 ark vårrulledeg - (21 x 21 cm)
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk kardemumma - finstött
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Lagerbladsglass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda mjölk, grädde, vaniljstång, vaniljfrön och lagerblad i en kastrull. Låt koka upp.

  2. Vispa socker och äggulor vitt och pösigt. Tillsätt den varma gräddblandningen. Låt svalna. Ställ in i kylen och låt smeten mogna 6-8 timmar.

  3. Sila smeten och kör i glassmaskin. Lägg över i en burk med lock och förvara i frysen minst 4 timmar före servering.

  4. Rårörda lingon: Rör lingonen med socker tills sockret löst sig.

  5. Kardemummarullar: Sätt ugnen på 200°. Halvtina vårrullearken. Lägg ut dem på arbetsbänken, dela varje ark i 4 lika stora kvadrater. Rulla ihop och pensla med smält smör. Strö på kardemumma och socker.

  6. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5-6 min.

  7. Servera glassen med rårörda lingon och kardemummarullar.

Jul

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!