Läckra små chokladkakor

Allt om Mat
Läckra små chokladkakor
Läckra små chokladkakor Foto: Dansukker

Ingredienser

  • 100 g margarin - lätt
  • 2 ägg
  • 2,5 dl Dansukker Steviasocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • 1 krm salt

Kräm

  • 50 g margarin - lätt
  • 2 - 3 msk kakao
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1 dl minimjölk
  • 1 dl Milda Mat Extra 4%

Gör så här

  1. Smält margarinet i en kastrull. Vispa äggen pösiga. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten tillsammans med det smälta margarinet och blanda väl.

  2. Skeda upp smeten i småkaksformar, formarna skall inte vara fyllda mer än till 3/4.

  3. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 5 minuter. Låt svalna.

  4. Smält margarinet till krämen i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och koka tills smeten tjocknar. Fördela krämen på kakorna. Låt svalna.

  5. Förvara kakorna i frysen och ta fram dem 10 minuter innan servering. Du kan även baka kakorna som en stor kaka, sänk då ugnstemperaturen till 175 grader och grädda i cirka 30 minuter. Servera med en klick mini fraiche och lite färska bär och du har en läcker tårta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!