I annonssamarbete med DANSUKKER

00000

För 1 30 stycken

Ingredienser

100 g lättmargarin
2 ägg
2 1/2 dl Dansukker Steviasocker
4 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
1 krm salt

Kräm

50 g lättmargarin
2-3 msk kakao
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl minimjölk
1 dl Milda Mat Extra 4%

Läckra små chokladkakor

1. Smält margarinet i en kastrull. Vispa äggen pösiga. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten tillsammans med det smälta margarinet och blanda väl.

2. Skeda upp smeten i småkaksformar, formarna skall inte vara fyllda mer än till 3/4.

3. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 5 minuter. Låt svalna.

4. Smält margarinet till krämen i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och koka tills smeten tjocknar. Fördela krämen på kakorna. Låt svalna.

5. Förvara kakorna i frysen och ta fram dem 10 minuter innan servering. Du kan även baka kakorna som en stor kaka, sänk då ugnstemperaturen till 175 grader och grädda i cirka 30 minuter. Servera med en klick mini fraiche och lite färska bär och du har en läcker tårta.