Jättegod kyckling med cashewnötter – precis som i Thailand. Först hacka,  sedan woka. Tillaga på spisen eller uteköket.

För 4 portioner

Ingredienser

Kyckling cashew

3 kyckingfiléer (450 g)
2 röda chilifrukter
1 knipa gul lök
2 stora vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 liten zucchini (300 g)
150 g sockerärter
1 dl cashewnötter
4 msk soja
1 lime
1 1/2 msk sesamolja
2 msk majs- eller rapsolja

Tillbehör

280 g risnudlar eller ris

30 min

Kycklingwok med cashewnötter – gör så här:

  1. Tillaga risnudlar eller ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla kycklingfileerna.
  3. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Ansa och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och halvera zucchinin på längden. Gröp ut kärnorna och skär zucchinin i stavar. Skölj och halvera sockerärterna på längden. Pressa 1  1/2 msk limesaft.
  4. Hetta upp en wok ordentligt. Woka kycklingen i 2 msk olja 1  1/2 min. Lägg i chili och vitlök 30 sek. Lägg i en skål.
  5. Woka paprika och zucchini 2 min i 1 msk olja. Tillsätt socker-ärter och nötter och woka ytterligare 2 min.
  6. Lägg tillbaka kyckling, chili och vitlök i woken. Tillsätt soja, sesamolja och limesaft. Låt allt bli varmt.
  7. Servera woken med risnudlar eller ris.