Kycklingvingarna är tänkta som förrätt eller som snacks. Det speciella kryddsaltet som ger en fin röksmak är av märket Ridderheims och finns i välsorterade matbutiker.

För 4 person(er)

Ingredienser

900 g kycklingvingar
1 tsk tabasco chipotle
1,5 msk röksalt ”eld” Ridderheims
1 tsk paprikapulver
2 msk rapsolja

Majsdipp

300 g majskorn konserverade
6 vitlöksklyftor hela
1 msk olivolja
1 tsk färsk spansk finhackad
peppar
0,5 dl gräddfil
2 krm salt

Tillbehör

grönsaksstavar t.ex. gruka, paprika, morot

Recept: Kycklingvingar med majsdipp

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda tabasco, röksalt, paprikapulver och olja i en bunke. Lägg i kycklingvingarna och blanda väl.
  3. Lägg vingarna på ett grillgaller och ställ en plåt med bakplåtspapper inunder. Stek mitt i ugnen ca 30 min.

Majsdipp:

  1. Låt majsen rinna av i ett durkslag.
  2. Lägg hela oskalade vitlöksklyftor i en kastrull med olja.
  3. Ställ dem på spisen på medelvärme och lägg på lock. Baka dem mjuka ca 5 min.
  4. Skala vitlöksklyftorna och mixa dem i en skål tillsammans med majskornen. Tillsätt peppar och gräddfil och smaka av med salt.