Kycklingvingar med majsdipp

Kycklingvingarna är tänkta som förrätt eller som snacks. Det speciella kryddsaltet som ger en fin röksmak är av märket Ridderheims och finns i välsorterade matbutiker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 900 g kycklingvingar
  • 1 tsk tabasco chipotle
  • 1,5 msk röksalt ”eld” - Ridderheims
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk rapsolja

Majsdipp

  • 300 g majskorn - konserverade
  • 6 vitlöksklyftor - hela
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spansk peppar (chili) - färsk finhackad
  • peppar
  • 0,5 dl gräddfil
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • grönsaksstavar - t.ex. gruka, paprika, morot

Recept: Kycklingvingar med majsdipp

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda tabasco, röksalt, paprikapulver och olja i en bunke. Lägg i kycklingvingarna och blanda väl.

  3. Lägg vingarna på ett grillgaller och ställ en plåt med bakplåtspapper inunder. Stek mitt i ugnen ca 30 min.

Majsdipp

  1. Låt majsen rinna av i ett durkslag.

  2. Lägg hela oskalade vitlöksklyftor i en kastrull med olja.

  3. Ställ dem på spisen på medelvärme och lägg på lock. Baka dem mjuka ca 5 min.

  4. Skala vitlöksklyftorna och mixa dem i en skål tillsammans med majskornen. Tillsätt peppar och gräddfil och smaka av med salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!