00000

Festlig, grönprickig kycklingtimbal där gräslök står för det gröna. Timbalen är superenkel att göra i matberedare och kan serveras varm eller kall. Komplettera gärna med drivor av knaprig nystekt svamp eller cocktailtomater rostade i ugn som tillbehör.

För 4 person(er)

Ingredienser

250 g kycklingfilé
200 g cream cheese
2 dl matlagningsgrädde, eller vispgrädde
2 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk potatismjöl
0,5 gräslök, i kruka, finhackad
4 formar, à 2 dl

Garnering:

3 dl svamp, t ex shiitake eller små champinjoner
2 msk smör
1 krm salt
1 krm peppar, nymald
1 msk persilja, finskuren
1 msk gräslök, finskuren

1. Sätt ugnen på 175°. Sätt in en långpanna med vatten i nedre delen av ugnen. Finfördela kycklingfiléerna skurna i bitar, cream cheese, grädden och äggen i matberedare till en jämn smet. Tillsätt salt, peppar och potatismjöl och kör tills allt blandas. Vänd ner gräslöken.
2. Fördela färsen i väl smorda formar och släta till den på ytan. Täck med smörad aluminiumfolie och grädda i vattenbadet ca 20 min. Låt timbalerna stå en stund i formarna innan de stjälps upp.
3. Stek svampen knaprig i smöret ca 5 min. Rör om då och då. Salta, peppra och strö över persilja och gräslök. Stjälp upp timbalerna och garnera med den stekta svampen.