Kycklingterrine med aprikoser

Finast tänkbara smalmat i en sats som kan räcka flera dagar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kycklingar - färska, köttet från el 1 kilo benfritt lår+bröst
  • 1,5 msk örter - franska el provensalska örter, frysta
  • 1 krm kryddor - 1 krm av vardera nejlika, kanel, ingefära, kryddpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 citron
  • 2 msk olivolja
  • 14 aprikoser - torkade
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk gelatinpulver - eller 6 blad blötlagda, lösta i 2 msk vatten
  • 1 dl persilja - hackad

Gör så här

  1. Skär kycklingköttet fritt från ben, skinn, senor och hinnor och skär det i grövre bitar.

  2. Strö över örterna samt de malda, blandade kryddorna, riven vitlök, citronskal och olivolja. Blanda väl och ställ svalt över natt. Blötlägg aprikoserna.

  3. Blanda kycklingen med salt, peppar, gelatinpulver, persilja.

  4. Vattenskölj en 1 1/2-liters form, klä den med plastfolie.

  5. Lägg i hälften av kycklingen, lägg på de avrunna aprikoserna och täck med resten av kycklingen. Slå formen lätt mot bordet så att det packar sig, täck med den överhängande plasten och gör några hål i den.

  6. Sätt ugnen på 125° och grädda i vattenbad 45–50 minuter. Vid innertemperatur 65° är kycklingen färdig.

  7. Ställ terrinen kallt under press till nästa dag. Stjälp upp och skiva med tunn, vass kniv.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!