Kycklingterrin med syltade kantareller

Kycklingterrin med syltade kantareller smälter i munnen! De ­sötsyrliga kantarellerna till ger en extra dimension.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglårfiléer
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 1 msk timjan - hackad
  • 1 msk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Garnering

  • gräslök - hackad
  • rapsolja - kallpressad

Syltade kantareller

  • 2 l trattkantareller
  • 6 dl vatten
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl ättiksprit - (12%)
  • 1 msk salt
  • 1 msk senapsfrön - gula

Gör så här

  1. Kantareller: Rensa svampen. Koka upp vatten, socker, ättika, salt och senapsfrön och häll lagen över svampen. Lägg en tallrik på svampen så att den håller sig under ytan. Låt dra ik kylen ca 24 timmar.

  2. Sätt ugnen på 150°. Putsa ­kycklinglårfiléerna. Skär baconet i cm-stora bitar.

  3. Blanda kycklingen med bacon, timjan, salt och peppar. Fördela i en smord form, ca 1 1/2 liter. Tryck till och täck med bakplåtspapper. Lägg på en tyngd, t ex en marmormortel, som tål ugnsvärme.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen till 70° innertemperatur, beräkna ca 30 min.  Låt svalna.

  5. Skär terrinen i skivor och garnera med gräslök och rapsolja. Servera med syltade trattkantareller.

Recept av Fredrik Björlin

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!