4.34.34.34.34.3

Kycklingsteak med zucchinigratäng passar både till vardag och fest. Kycklingsteak är urbenade kycklingklubbor som blir väldigt saftiga och goda när de steks i panna eller ugn. De är även bra på grillen.

För 4 personer:

Ingredienser

800 g kycklingsteak
1 kruka timjan
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 förpackning krossade tomater, (500 g)
0,5 dl tomatpuré
500 g zucchini
100 g gratängost
strösocker, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

50 g bröd, per person

20 minuter + 10 minuter  i ugn

Kycklingsteak med zucchinigratäng – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och finhacka lök och vitlök och lägg i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, 1/2 dl vatten, 1 tsk socker, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Koka under lock ca 10 min.
  2. Skär zucchinin i tunna skivor. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av.
  3. Varva zucchinin med tomatsåsen i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Hacka hälften av timjanen och gnid in i kycklingen tillsammans med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek kycklingen med skinnsidan nedåt i en stekpanna ca 6 min. Vänd och stek på köttsidan ca 6 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
  5. Skär kycklingen i breda skivor och servera med gratängen och bröd. Garnera med resterande timjan.
    pren