Kycklingsteak med zucchinigratäng

Kycklingsteak med zucchinigratäng passar både till vardag och fest. Kycklingsteak är urbenade kycklingklubbor som blir väldigt saftiga och goda när de steks i panna eller ugn. De är även bra på grillen.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 800 g kycklingsteak
  • 1 kruka timjan
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förp tomater - krossade (500 g)
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 500 g zucchini
  • 100 g gratängost
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 50 g bröd - per person

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och finhacka lök och vitlök och lägg i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, 1/2 dl vatten, 1 tsk socker, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Koka under lock ca 10 min.

  2. Skär zucchinin i tunna skivor. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av.

  3. Varva zucchinin med tomatsåsen i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Hacka hälften av timjanen och gnid in i kycklingen tillsammans med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek kycklingen med skinnsidan nedåt i en stekpanna ca 6 min. Vänd och stek på köttsidan ca 6 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.

  5. Skär kycklingen i breda skivor och servera med gratängen och bröd. Garnera med resterande timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!