55555

En snabblagad smal lunchrätt som passar lika bra på buffébordet.

För 4 personer

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 msk olivolja

Bönsallad:

2 mango
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 rödlök
300 g sojabönor, kokta
1 msk koriander, hackad
2 msk lime, pressad
1 msk olivolja
1 tsk salt

20 minuter

Kycklingspett med sojabönor, mango och lime – gör så här:

 

  1. Skala, kärna ur och tärna mangon. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka rödlöken. Blanda samtliga ingredienser till bönsalladen och marinera medan kycklingspetten tillagas.
  2. Tärna kycklingen och trä upp på 4 grillspett. Pensla med olivolja och salta. Stek eller grilla kycklingspetten runt om ca 8 min.
  3. Servera kycklingspetten med  bönsallad, gärna garnerad med vattenkrasse eller ärtskott.

TIPS!
Hittar du inte någon fin mogen mango går det lika bra med fryst.