Kycklingspett med salsa verde

Kycklingspett med salsa verde passar också bra på buffébordet. Används träspett ska de ligga i kallt vatten ca 1 timme först.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé - eller kycklinglårfilé

Marinad

  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 citron
  • 2 tsk oregano
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Salsa verde

  • 2 dl bladpersilja - packad
  • 2 dl basilika - packad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk kapris
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk sardellkräm - eller 2 sardellfiléer, finhackade
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Marinad: Skala och pressa vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Vispa ihop alla ingredienser.

  2. Skär kycklingen i bitar och lägg dem i marinaden. Rör om, täck med plastfolie och ställ in i kylen 2–3 timmar, men gärna över natten. Sätt ugnen på 225°.

  3. Salsa verde: Skala och pressa vitlöken. Mixa alla ingredienser med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  4. Trä upp kycklingen på spett och lägg dem på en oljad plåt. Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 15 min, tills den är genomstekt.

  5. Pensla lite salsa verde på kycklingspetten, servera resten vid sidan om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!