3.63.63.63.63.6

Kycklingspett med salsa verde passar också bra på buffébordet. Används träspett ska de ligga i kallt vatten ca 1 timme först.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g kycklingfilé, eller kycklinglårfilé

Marinad:

2 vitlöksklyftor
0,5 citron
2 tsk oregano
2 msk olivolja
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald

Salsa verde:

2 dl bladpersilja, packad
2 dl basilika, packad
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
2 msk kapris
2 msk citron, pressad
1 msk dijonsenap
1 tsk sardellkräm, eller 2 sardellfiléer, finhackade
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

20 minuter + 2 timmar marinering + 15 minuter i ugn

Kycklingspett med salsa verde – gör så här:

  1. Marinad: Skala och pressa vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Vispa ihop alla ingredienser.
  2. Skär kycklingen i bitar och lägg dem i marinaden. Rör om, täck med plastfolie och ställ in i kylen 2–3 timmar, men gärna över natten. Sätt ugnen på 225°.
  3. Salsa verde: Skala och pressa vitlöken. Mixa alla ingredienser med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
  4. Trä upp kycklingen på spett och lägg dem på en oljad plåt. Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 15 min, tills den är genomstekt.
  5. Pensla lite salsa verde på kycklingspetten, servera resten vid sidan om.
Fler recept med: Kyckling och fågel