Kycklingspett med saffran

Låt gärna kycklingköttet ligga några timmar att marinera. Stek sedan spetten i en grillpanna eller en stekpanna på hög värme.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g kycklingfilé
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,25 g saffran
  • 0,5 citron - rivet skal av
  • 0,5 msk citronsaft - pressad
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 10 grillspett

Tillbehör

  • 200 g pasta - gärna fullkorn
  • 2 tomater

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i långa strimlor, ca 1 cm breda. Blanda olja, saffran, citronskal, citronsaft och salt i en skål. Blanda ner kycklingstrimlorna och låt dem marinera kallt, helst några timmar men minst 30 min.

  2. Trä upp kycklingstrimlorna på spett och hetta upp en grilleller stekpanna. Stek dem på hög värme ca 2 min på varje sida. Kolla extra noga att köttet är helt genomstekt.

  3. Skär tomaterna i bitar och fräs dem direkt i samma panna ca 1 min så de blir varma.

  4. Servera kycklingspett och snabbfrästa tomater med nykokt pasta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!