Kycklingspett med rödbetsbulgur och gurkyoghurt

Kycklinginnerfiléer säljs både frysta och  färska. De är möra och saftiga och blir fina på spett.

Kycklingspett med rödbetsbulgur och gurkyoghurt

 

1. Skär bort senan som sitter i ena änden av innerfilén och halvera filéerna. Plocka bladen av myntakvistarna. Blanda kycklingbitarna med mynta, olja, citronskal, citronsaft, 1 tsk salt samt peppar. Låt stå 10-15 min.
2. Skala och skär rödbetan i små tärningar. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen och låt rödbets­tärningarna koka med från början.
3. Skala gurkan slarvigt, halvera och kärna ur den. Skär den i grova bitar. Blanda med yoghurt, smaka av med 1 krm salt.
4. Trä upp kyckling och myntablad på fyra spett. Stek eller grilla dem på medelvärme, ca 5 min på varje sida, tills kycklingen är genomstekt. Servera spetten med bulgur och gurkyoghurt. Garnera med mynta.

Recept från