2.52.52.52.52.5

Kycklinginnerfiléer säljs både frysta och  färska. De är möra och saftiga och blir fina på spett.

För 4 personer

Ingredienser

450 g kycklinginnerfiléer
4 kvistar mynta
1 citron
2 msk olivolja
1 + 1 krm salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 rödbeta
3 dl bulgur, grovkornig
1 gurka
2 dl yoghurt, turkisk

Garnering:

mynta

Kycklingspett med rödbetsbulgur och gurkyoghurt – gör så här:

 

  1. Skär bort senan som sitter i ena änden av innerfilén och halvera filéerna. Plocka bladen av myntakvistarna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda kycklingbitarna med mynta, olja, citronskal, citronsaft, 1 tsk salt samt peppar. Låt stå 10-15 min.
  2. Skala och skär rödbetan i små tärningar. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen och låt rödbets­tärningarna koka med från början.
  3. Skala gurkan slarvigt, halvera och kärna ur den. Skär den i grova bitar. Blanda med yoghurt, smaka av med 1 krm salt.
  4. Trä upp kyckling och myntablad på fyra spett. Stek eller grilla dem på medelvärme, ca 5 min på varje sida, tills kycklingen är genomstekt. Servera spetten med bulgur och gurkyoghurt. Garnera med mynta.