00000

Kycklingspett med indiska smaker. Läckra kycklingspett för dig som älskar indisk mat.

För 4 portioner

Ingredienser

Kycklinspett

1 citron
1 tsk garam masala
2 tsk mald ingefära
3-4 kycklingfiléer (500 g)
olja
salt

Raita

1 äpple
1/2 kruka mynta
3 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 tsk garam masala
salt + nymald svartpeppar

Tillbehör

1 pkt naanbröd
8 grillspett

15 min + 10 min på grillen

Kycklingspett med raita och naan

 

1. Lägg spetten i vatten 10 min.
2. Pressa 3 msk citronsaft. Blanda citronsaft, garam masala, ingefära, 2 msk olja och 1 tsk salt.
3. Skär kycklingen i mindre bitar och tillsätt dem till marinaden. Låt marinera ca 20 min, gärna längre.Trä upp kycklingen på spetten.
4. Raita: Skölj, kärna ur och tärna äpplet smått. Hacka myntan. Blanda äpple, mynta, yoghurt, pressad vitlök, garam masala, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
5. Grilla spetten 3–4 min per sida.
6. Värm naanbröden på grillen 1 minut per sida. Servera dem med kyckling och raita.