Kycklingspett med pumpapuré

Kycklingspett med pumpapuré är färgglad vardagsmat. Låt kycklingen marinera i kryddorna medan du gör den goda purén.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 msk ingefära - riven
  • 600 g butternutpumpa
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 3 dl bulgur
  • röd mangold

Gör så här

  1.  Skär kycklingfiléerna i ca 1 1/2 cm stora bitar. Lägg dem i en skål och blanda med spiskummin, ingefära, 1 msk olja, 1 tsk salt och 3 krm peppar.

  2. Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan, kärna ur, skär i tjocka skivor och skala. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med 2 msk olja. Strö på 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöken. Fördela löken bland pumpabitarna. Tillaga ytterligare 10 min.

  4. Mixa pumpa och lök i en matberedare till grov puré. Sänk ugnsvärmen till 200°.

  5. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.

  6. Trä upp kycklingbitarna på spett. Stek dem i en het stekpanna eller grillpanna ca 3 min på varje sida. Lägg över på ett ugnssäkert fat och tillaga mitt i ugnen ca 5 min tills kycklingen är genomstekt. Servera spetten med bulgur, pumpapuré och röd mangold.

Recept av Charlotten Jenkinson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!