00000

Kycklingspett med pumpapuré är färgglad vardagsmat. Låt kycklingen marinera i kryddorna medan du gör den goda purén.  

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kycklingfilé
1 tsk spiskummin, mald
1 msk ingefära, riven
600 g butternutpumpa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

3 dl bulgur
röd mangold

30 minuter

Kycklingspett med pumpapuré – gör så här:

  1.  Skär kycklingfiléerna i ca 1 1/2 cm stora bitar. Lägg dem i en skål och blanda med spiskummin, ingefära, 1 msk olja, 1 tsk salt och 3 krm peppar.
  2. Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan, kärna ur, skär i tjocka skivor och skala. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med 2 msk olja. Strö på 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöken. Fördela löken bland pumpabitarna. Tillaga ytterligare 10 min.
  4. Mixa pumpa och lök i en matberedare till grov puré. Sänk ugnsvärmen till 200°.
  5. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  6. Trä upp kycklingbitarna på spett. Stek dem i en het stekpanna eller grillpanna ca 3 min på varje sida. Lägg över på ett ugnssäkert fat och tillaga mitt i ugnen ca 5 min tills kycklingen är genomstekt. Servera spetten med bulgur, pumpapuré och röd mangold.

Recept av Charlotten Jenkinson