Kycklingspett med kokos

Kycklingfiléerna kan bytas ut mot skinkstek.
Allt om Mat
Kycklingspett med kokos
Kycklingspett med kokos Foto: Stewen Quigley

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé
  • 1,5 tsk salt
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 msk kokosflingor

Marinad

  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 tsk soja - kinesisk
  • 1 msk curry
  • 2 tsk ingefära - mald
  • 1 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Skär kycklingen i ca 2 cm stora fyrkanter. Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Låt marinera ca 1 timme i kylskåp.

  2. Lägg sex grillspett av bambu i blöt i vatten ca 10 min. Trä upp köttet på dem och grilla dem runt om ca 5 min på utegrill eller i grillpanna tills kycklingen är genomstekt. Salta.

  3. Pensla spetten med sweet chilisås och strö över kokosflingorna.

  4. Servera varma eller kalla med nudelsallad och jordnötssås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!