00000

Kycklingfiléerna kan bytas ut mot skinkstek.

För 6 personer

Ingredienser

800 g kycklingfilé
1,5 tsk salt
4 msk sweet chilisås
1 msk kokosflingor

Marinad

0,5 dl rapsolja
2 tsk soja, kinesisk
1 msk curry
2 tsk ingefära, mald
1 tsk sambal oelek

1 timme och 20 minuter

Kycklingspett med kokos – gör så här:

 

  1. Skär kycklingen i ca 2 cm stora fyrkanter. Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Låt marinera ca 1 timme i kylskåp.
  2. Lägg sex grillspett av bambu i blöt i vatten ca 10 min. Trä upp köttet på dem och grilla dem runt om ca 5 min på utegrill eller i grillpanna tills kycklingen är genomstekt. Krydda med salt.
  3. Pensla spetten med sweet chilisås och strö över kokosflingorna.
  4. Servera varma eller kalla med nudelsallad och jordnötssås.